Način pripreme
U šerpi skuvamo pluća i srce. Džigericu potapamo na 5 minuta u vrelu vodu, nakon čega je vadimo i sečemo na kockice ili parčiće. Kad pluća i srce budu gotovi, vadimo ih iz bujona i ostavljamo da se ohlade. Kad se ohlade na isti način ih isečemo kao i džigericu.
U velikom tiganju ili šerpi isečemo luk na kockice, dodajemo ulje i dinstamo, nakon čega dodajemo pirinač na oko 2-3 minuta, nakon čega dodajemo sitno iseckan mladi luk, začine i oko 200 ml bujona u kome su se kuvala pluća i srce. Malo dinstamoi dodajemo iznutrice.
Kada se izdinstaju, sipamo sve u pleh i dodajemo preostali bujon, koji treba da bude oko 800 ml, ako nema toliko dodajemo vrelu vodu. Pečemo u jakoj rerni, s vremena na vreme mešajući drvenom kašikom.
Za to vreme pravimo preliv. U posudu razbijemo jaja i lepo ih mešamo viljuškom, nakon čega dodajemo brašno i mešamo sve dok ne dobijemo glatku smesu. Dodajemo kiselo mleko i dva prstohvata soli, mešamo ponovo.
Kada je sarma gotova, vadimo je i prelivamo, vraćamo ponovo u rernu, ali je zapečemo samo odozgo da proumeni.