Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jagnjeća sarmica»Sarma sa iznutricama sa prelivom od kiselog mleka

Sarma sa iznutricama sa prelivom od kiselog mleka

LiudmilaLiudmila
Inovator
5562091k
Sarma sa iznutricama sa prelivom od kiselog mleka
Fotografije: Liudmila
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
"Raskošna sarma sa iznutricama sa odličnim mekanim prelivom od kiselog mleka, jaja i kukuruznog brašna."

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 500 g
  • mladi luk - jedna veza
  • mladi beli luk - 1 struk
  • kiseljak - 1 mala veza
  • zelena paprika - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • nana
  • ulje - 3 supene kašike
  • maslac kravlji - 1 supena kašika
  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • za preliv
  • kiselo mleko - 1 i 1/2 šolje
  • jaja - 4 komada
  • fino kukuruzno brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pro operemo i skuvamo jagnjeće iznutrice. Nakon što se ohladi sečemo sitno, a povrće, takođe oprano sečemo na komade.

Ugrevamo ulje i maslac u dubokom tiganju. Stavljamo povrće, bez kiseljka da se dinsta lagano i dodajemo oprani pirinač. Mešamo dok pirinač ne postane provida. Nakon toga dodajemo iznutrice, začine i so, alevu papriku i biber i isečen kiseljak. Mešamo lepo i sipamo u odgovarajući pleh.

Prelivamo vrelom vodom i malo bujona u kojem smo kuvali iznutrice. Voda je u ovom slučaju 4, 5 šolja. Stavljamo jelo u ugrejanu rernu na 180 stepeni dok se voda skoro potpuno ne integriše (40-45 minuta).

Prelivamo pripremljenim prelivom od jaja i kiselog mleka sa kukuruznog brašna i soli po ukusu. Ukusan je ovaj preliv i drugačije je teksture zbog kukuruznog brašna!

Sa paradajzom i mladim lukom je idealna ova sarma sa iznutricama sa prelivom, a može i sa kiselim mlekom dodatno! Probajte ovu sarmu sa džigericama ako želite.

Pogledajte takođe kako da napravite sarmu sa iznutricama i pečurkama ili omiljenu prazničnu sarmu sa iznutricama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: