Način pripreme
U zagrejano sveže mleko izmrvimo kvasac, dodajemo jednu kašiku šećera i dve kašike brašna. Kada se aktivira, sipamo u posudu mini pekare.
Mutimo jaja u penu, šećer i vanilu. Dodajemo i njih u posudu. Dodajemo izrendanu koru limuna i brašno.
Uključujemo program za TESTO. Kod moje mašine on traje sat vremena i 30 minuta. Ostavite još 20 minuta nakon što se program završi, i izvadite milirot iz mini pekare na blago podmazanu radnu površinu.
U jednoj posudici pomešajte četiri vrste masnoće. Počnite da mesite i rastežete testo dodavajući malo po malo masnoće dok se skroz ne apsorbuje.
Oduzima vreme, ne žurite.
Testo ostavite na toplom da ponovo nadođe,
Dobro nadošlo testo za milibrot podelite na tri lopte.
Svaku loptu rukama (ne koristite oklagiju) oblikujte na nauljenoj radnoj površini u pravougaonik. Stavite nadev po želji, u dve duge strane uvijte u dva rolata i kroz sredinu razdelite nožem. Uvlačenjem oblikujte dva fitilja koje preplićete i premeštate u nauljeni kalup.
Možete da oblikujete uskršnje kolače na vaš način.
Ostavite da ponovo nadođe.
Odozgo namažite umuećnim jajetom i pospite blago navlažnjenim kristal šećerom.
Uskršnji kolač pecite na 160 stepeni sa ventilatorom otprilike 40 minuta.
Osnovni recept za uskršnji kolač u mini pekari je gotov. Domaće je domaće! Neka vam je slatko!
Napomena: Na fotografiji sam pripremila duplu dozu uskršnjeg kolača.