Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Klasični recept za milibrot (Uskršnji kolač)

Klasični recept za milibrot (Uskršnji kolač)

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Klasični recept za milibrot (Uskršnji kolač)
Fotografije: Zori
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
6 min.
Ukupno
56 min.
Porcije
5
"Jeste li spremni za Uskrs? Evo još jednog od odabranih recepta"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 60 g
  • sveže mleko - 100 ml mlakog
  • šećer - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika belog
  • za mešenje testa
  • brašno - 2 kg
  • jaja - 10 - 12 komada
  • šećer - 400 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • so - 1 kašičica
  • vanilin šećer - 5 komada
  • kora limuna - 1 komad
  • mast - 200 g
  • maslac - 200 g kravljeg
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac razmutite u mleku, dodajte šećer i brašno, promešajte, tako da dobijete retku smesu, poklopite i ostavite na toplo mesto, ali pazite da ne bude vruće, jer treba da naraste.

Jaja umutite sa šećerom, svežim mlekom, vanilin šećerom i korom limuna i odvojite jedno žumance za premazivanje.

Brašno prosejte zajedno sa solju na jedno mesto u odgovarajuću posudu i u sredini napravite udubljenje. Isipajte narastao kvasac, smesu od jaja i zamesite testo.

Mesite, tako da vam ruke zaranjaju u otopljenu masnoću, dok testo ne pokupi svu masnoći i dok ne počnu da se prave mehurići.

Premažite toplim uljem, pokrijte najlonskom kesom i ostavite da naraste na toplom mestu. Razmesite još jednom ili dvaput i ponovo ostavite da naraste, dok ne udvostruči obim.

Testo je dovoljno za 5 milibrota. Stavite u nauljanu tepsiju, tako da testo zauzme 1/3 veličine tepsije, pa onda ostavite da naraste još jednom. Premažite žumancetom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: