Način pripreme
Bademe naseckajte na krupne komade ili ih ostavite cele, kao što sam ja uradila.
Drvenu dasku za sečenje obložite papirom za pečenje.
U suvi tiganj sa nelepljivim premazom stavite bademe i šećer i stavite na umerenu ringlu mešajući silikonskom špatulom.
Nakon nekoliko minuta šećer će početi da se karamelizuje. Čim se dobije prijatna karamel boja, sipajte na papir u tankom sloju.
Sačekajte da se ohladi i stvrdne karamel.
Nakon toga izlomite na krupne komade i stavite u secka ili blender.
Sameljite krokan u kratkim pulsacijama.
Čuvajte u dobro zagrejanoj tegli.
Krokan od badema je odgovarajuć za torte, kolače, sladoled.
Za dekoraciju torte, premazane umućenom pavlakom, dobro bi bilo da stavite krokan neposredno pre serviranja kako biste ga sačuvali hrskavog. U suprotnom slučaju će se ovlažiti i karamel će se istopiti.
Bademovim krokanom možete dekorisati vaš semifredo, Garaš tortu ili klasičan Tiramisu.