Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Skuša sa celerom i sos paradajzom

Skuša sa celerom i sos paradajzom

Petya StoinevaPetya Stoineva
Početnik
13541186
Skuša sa celerom i sos paradajzom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Skuša sa celerom i sos paradajzom - nešto retro iz starih kulinarskih knjiga, što je uvek u modi za ručak"

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 komada
  • paradajz - 500 g
  • crveni luk - 1 glavica
  • beli luk - 5 čenova
  • masline - 50 g
  • ulje - 1 šoljica
  • celer - 5 strukova
  • origano - 1 kašičica
  • limun - 1 komad
  • so
  • šećer - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Crveni luk, beli luk i šargarepa se sitno naseckaju i dinstaju se na ulju 10 minuta.

Dodaju se naseckane kockice paradajza, so i šećer po ukusu, origano i masline.

Kuvanje se nastavlja još 10 minuta.

Sos paradajz se prebacuje u tepsiju za pečenje.

Očišćena skuša, iseckana na komade, se stavlja u tepsiju i zapeče se na 20 minuta.

Gotova skuša u rerni se servira sa svežim naseckanim celerom i komadom limuna.

Skuša sa celerom i sos paradajzom - nešto retro iz starih kulinarskih knjiga što je uvek u modi za ručak :)

Ako vam se ovaj recept dopada, probajte i ove recepte za skušu u tiganju i skušu sa pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: