Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Brza predjela»Pene sa svežim čeri paradajzom

Pene sa svežim čeri paradajzom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891112k294
Pene sa svežim čeri paradajzom
Fotografije: Ivelina
1 / 3
24/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Pene sa svežim čeri paradajzom - recept savršeno spremljen na 2 načina"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 27 g, ekstra devičansko
  • beli luk - 1 čen
  • čeri paradajz - 270 g
  • bosiljak - po ukusu
  • voda - 460 g
  • so - po ukusu
  • pasta - pene, 250 g
  • grana padano - izrendan, po ukusu i po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Recept za pene sa svežim paradajzom je predodređen za one koji vole prosta i ukusna jela ili imaju malo vremena za kuvanje.

Zahvaljujući Thermomix-u spremanje mediteranskog jela oduzima samo pola sata, ne više.

Posebno kod ovog jela je što će se pene (ali možete koristiti bilo koju vrstu paste, dugačku ili kratku) skuvati zajedno sa sosom, dodajući neverovatan ukus.

Važno je da izaberete sočan, kvalitetan, mali paradajz vrste čeri ili veći, kompaktne konzistencije: samo tako će naša pasta sa svežim paradajzom pokazati pravi uspeh.

Pene sa čeri paradajzom u Termomiksu

Stavite ulje i naseckan beli luk u posudu: 3 min. 100 stepeni, brzina 1.

Dodajte paradajz naseckan na četvrtinice i naseckan bosiljak: 3 min 100 stepeni, brzina 1.

Dodajte vodu i so: 8 min 100 stepeni, brzina 1.

Dodajte pene i mešajte rukom špatulom.

Ostavite da se odmori u zatvorenoj posudi na 1 minut.

Stavite u tanjir i servirajte pastu sa paradajzom posutu parmezanom.

Pene sa čeri paradajzom u tiganju

Da biste napravili pastu sa svežim paradajzom, prvo skuvajte pastu, a za to vreme spremite hladni sos.

Čeri paradajz naseckajte na kockice i zapržite sa 1/2 kašike ulje i prepolovljenim čenom belog luka.

Ostavite na nekoliko minuta da dobije braon boju, dodajući kapljicu vode od kuvanja paste, ukoliko je potrebno.

Dodajte listove bosiljka i dinstajte na srednjoj vatri 2 minute samo da čeri paradajz malo omekša.

Skuvajte makarone i kada se skuvaju, sipajte ih u tiganj sa svežim sos paradajzom.

Pomešajte makarone sa sosom na jakoj vatri dodajući maslac u mlazu, da ne dozvolite pasti da upije sos.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: