Način pripreme
Recept za pene sa svežim paradajzom je predodređen za one koji vole prosta i ukusna jela ili imaju malo vremena za kuvanje.
Zahvaljujući Thermomix-u spremanje mediteranskog jela oduzima samo pola sata, ne više.
Posebno kod ovog jela je što će se pene (ali možete koristiti bilo koju vrstu paste, dugačku ili kratku) skuvati zajedno sa sosom, dodajući neverovatan ukus.
Važno je da izaberete sočan, kvalitetan, mali paradajz vrste čeri ili veći, kompaktne konzistencije: samo tako će naša pasta sa svežim paradajzom pokazati pravi uspeh.
Pene sa čeri paradajzom u Termomiksu
Stavite ulje i naseckan beli luk u posudu: 3 min. 100 stepeni, brzina 1.
Dodajte paradajz naseckan na četvrtinice i naseckan bosiljak: 3 min 100 stepeni, brzina 1.
Dodajte vodu i so: 8 min 100 stepeni, brzina 1.
Dodajte pene i mešajte rukom špatulom.
Ostavite da se odmori u zatvorenoj posudi na 1 minut.
Stavite u tanjir i servirajte pastu sa paradajzom posutu parmezanom.
Pene sa čeri paradajzom u tiganju
Da biste napravili pastu sa svežim paradajzom, prvo skuvajte pastu, a za to vreme spremite hladni sos.
Čeri paradajz naseckajte na kockice i zapržite sa 1/2 kašike ulje i prepolovljenim čenom belog luka.
Ostavite na nekoliko minuta da dobije braon boju, dodajući kapljicu vode od kuvanja paste, ukoliko je potrebno.
Dodajte listove bosiljka i dinstajte na srednjoj vatri 2 minute samo da čeri paradajz malo omekša.
Skuvajte makarone i kada se skuvaju, sipajte ih u tiganj sa svežim sos paradajzom.
Pomešajte makarone sa sosom na jakoj vatri dodajući maslac u mlazu, da ne dozvolite pasti da upije sos.
Uživajte!