Pečene paprike u rerni

Pečene paprike u rerni
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Bez dima, bez mirisa - jednostavno i brzo ispecite paprike u rerni"

Potrebni sastojci

  • paprike sivrija - 1.5 kg, zelene
  • crveni luk - 1 komad, velika glavica
  • peršun - nekoliko strukova
  • so
  • maslinovo ulje
  • sirće - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo aluminijumsku foliju na rešetku rerne i stavljamo na šretposlednju visinu. Uključujemo rernu da se ugreje na maksimalnu temperaturu. Uključujemo rernu da se ugreva na maksimalnu tempraturu (kod mene 275 stepeni).

Poređamo oprane i osušene paprike na foliju u ugrejanu rernu. Nakon što se ispeku sa jedne strane, otvarano rernu i okrećemo.

Nakon što se ispeku sa obe strane vadimo ih i stavljamo u najlon kesu ili šerpu sa poklopcem da se popare.

Nakon 30-40 minuta kad se malo ohlade oljuštimo i poređamo u duboki tanjir. Preko sipamo luk, isečen na tanak polumesec, a odozgo i peršun. Začinimo solju, maslinovim uljem i sirćetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: