Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa cimetom, kakaom i šećerom u prahu

Kolač sa cimetom, kakaom i šećerom u prahu

VeselinaVeselina
Inovator
139471k
Kolač sa cimetom, kakaom i šećerom u prahu
Fotografije: Veselina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Kada vas pozovu na kafu obavezno treba da dodate i kolač - stara kulinarska poslovica"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • vanila - 1 komad, kesica
  • cimet - 1 1/2 supena kašika
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kakao - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja ostavljamo na sobnoj temperaturi. Mutimo jaja u posudi miskerom ili metalnom žicom za mućenje, sve dok se ne dobije vazdušast krem.

Postepeno dodajemo šećer i ponovo mutimo. U smesu stavljamo i ulje i ponovo mešamo. Prosejemo brašno i stavljamo u njega 1 kašičicu praška za pecivo i 1 vanilu za aromu.

U kiselo mleko dodajemo sodu i promešamo. Ostavljamo sodu u mleku da se aktivira. Zatim stavljamo u nju u posudu sa smesom od jaja.

Postepeno u smesu stavljamo brašno i nastavljamo da mešamo, kako bi se pomešali svi sastojci. Od kaše za kolač odvajamo 1 šolju i u nju stavljamo 1 supenu kašiku kakaa i 1/2 kašičice cimeta.

Kalup za kolač podmazujemo uljem i posipamo brašnom. Sipamo svetlu smesu. Posle ravnomerno stavljamo smeđu smesu na belu. Prethodno zagrevamo rernu na 180 stepeni i stavljamo kolač da se peče, dok ne bude gotov.

Tankim štapićem proveravamo da li se dovoljno ispekao. Kada ispečemo kolač, okrećemo ga na tanjir. Pomešamo šećer u prahu sa 1 supenom kašikom cimeta i kolač posipamo cediljkom.

Takođe pročitajte kako se pravi ukusan i vazdušast kolač ili probajte i naše druge recepte za kolač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: