Način pripreme
Crni luk oljuštiti, iseći na kockice, pa ga dinstati na ulju uz dosipanje vode.
Šargarepu oljuštiti, iseći na kolutiće i dodati luku.
Nastaviti sa dinstanjem, pa dodati grašak i krompir isečen na kockice. Sipati vodu, dodati začin i biber, pa kuvati dok povrće ne bude na pola mekano. Tada oljuštiti tikvicu, iseći je na kockice i dodati u čorbu.
Za vreme dok se čorba kuva pripremiti ćuftice. Pileće belo meso samleti. Sredine hleba potopiti u mleko, pa kada odmeknu višak mleka ocediti.
Hlebu dodati meso, jaje, prezle, crni luk isečen na kockice, začin i biber. Sve sastojke dobro sjediniti, pa oblikovati malene ćuftice. Pržiti ih na vrućem ulju dok ne porumene.
Kada su svi sastojci u čorbi od povrća sa ćufticama mekani, razmutiti brašno u mleku, pa pažljivo uliti uz mešanje, kako ne bi došlo do formiranja grudvica.
Dodati ćuftice i kuvati još nekoliko minuta dok se čorba ne zgusne i svi sastojci ne sjedine.
Malo prohladiti i servirati hranljivu čorbu od povrća sa ćufticama od pilećeg belog mesa.