Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Korneti»Praznični slani korneti

Praznični slani korneti

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Praznični slani korneti
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Budite efektne i kreativne domaćice sa ovim ukusnim prazničnim kornetima"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1/2 pakovanja
  • so - 1 kašičica
  • brašno
  • Za punjenje
  • krem sir - 2 pakovanja
  • kisela pavlaka - 2 - 3 kašike
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • krastavac - 1/2 komada, svež
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • mirođija
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se umute i dodaju im se kiselo mleko, prašak za pecivo, ulje i so. Umesi se meko testo.

Razvije se u koru od 2 mm. Iseče se na trake oko 3 cm.

Umotava se na kalupe za kornete, počevši od donje ivice.

Poređaju se u pleh za papir i peku se na 180 stepeni dok ne porumene.

Vade se i kada se ohlade vade se iz kalupa.

Svi proizvodi za fil se stave u posudu i dobro izmešaju da se dobije homogena smesa.

Krastavac isecite na male kockice i dodajte u smesu.

Slani korneti se pune.

Ovi praznični slani korneti savršeni su za svaki praznik.

Ako vam se sviđa recept, isprobajte naše predloge za slane korpice ili slani tart.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: