Način pripreme
Rastvorimo kvasac sa šećerom u mlakoj vodi i ostavljamo da se aktivira. U posudi prosejemo brašno i u njega dodajemo so, mekani maslac i kvasac. Zamesimo meko testo. Ostavljamo ga da nadođe oko sat vremena.
Za to vreme pripremamo nadev za naše kornete.
U odgovarajuću posudu prebacujemo jaja, sir, majonez, marnirani luk, marinadu i kikiriki. Pasiramo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Kad testo nadođe razvučemo ga na pravougaonu koru debljine 3 mm i sečemo na 12 trakica.
Svaku nanižemo na kalup za kornete i stavljamo u prethodno namazan pleh.
Poređane kornete namažemo žumancem, posipamo susamom i stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni. Pečemo 15-20 minuta.
Gotove kornete vadimo iz kalupa i uz pomoć šprica punimo nadevom. Zatvaramo ih sa malo kačkavalja.
Korneti su ukusni i topli i hladni.
Neka vam je slatko!