Ukusni slani korneti

23/01/2019
"Kornete ne odbijamo, a slane - obožavamo "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano571
  • Pregledi tokom meseca72
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • kvasac - 1/2 kesice
  • šećer - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • voda - 150 ml
  • brašno - 320 g
  • so - 1/2 supene kašike
  • maslac - 1 supena kašika
  • za nadev
  • jaja - 2 komada, kuvana
  • majonez - 1/2 pakovanja
  • sir - 150 g
  • marinirani luk - 4 komada + 6 supenih kašika marinade iz tegle
  • kikiriki - 10 komada, prženi
  • žumanca - 1 komad
  • susam - za posipanje
  • maslac - za premazivanje
  • kačkavalj - 50 g, izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorimo kvasac sa šećerom u mlakoj vodi i ostavljamo da se aktivira. U posudi prosejemo brašno i u njega dodajemo so, mekani maslac i kvasac. Zamesimo meko testo. Ostavljamo ga da nadođe oko sat vremena.

Za to vreme pripremamo nadev za naše kornete.

U odgovarajuću posudu prebacujemo jaja, sir, majonez, marnirani luk, marinadu i kikiriki. Pasiramo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Kad testo nadođe razvučemo ga na pravougaonu koru debljine 3 mm i sečemo na 12 trakica.

Svaku nanižemo na kalup za kornete i stavljamo u prethodno namazan pleh.

Poređane kornete namažemo žumancem, posipamo susamom i stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni. Pečemo 15-20 minuta.

Gotove kornete vadimo iz kalupa i uz pomoć šprica punimo nadevom. Zatvaramo ih sa malo kačkavalja.

Korneti su ukusni i topli i hladni.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar