Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Korneti»Slani korneti od oraha

Slani korneti od oraha

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3881422k140
Slani korneti od oraha
Fotografije: Juliya
1 / 3
11/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
7
"Slani korneti sa orasima su raskošno predjelo za vaš poseban povod"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 120 g
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • brašno - 200 g
  • kravlji maslac - 60 g (meki)
  • kačkavalj - 70 g
  • kravlji sir - 70 g
  • so - 1/2 kašičice
  • žumance - za premazivanje
  • nadev
  • tikvice - 2 komada
  • orasi - 3 supene kašike, mleveni
  • beli luk - 3 čena
  • kisela pavlaka - 3 supene kašike
  • peršun - 4 struka (ili mirođija)
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi pomešajte brašno sa solju.

Izmešajte kiselo mleko sa sodom.

Dodajte meki maslac, izrendan na sitno rende sir i kačkavalj, kiselo mleko i izmešajte.

Umesite meko testo koje se ne lepi, uvijte ga u foliju i stavite u frižider na 30 minuta.

Operite tikvice, naseckajte ih na kolutove, poređajte u tepsiju, obloženu kuhinjskom krpom i ispecite ih u rerni na 190 stepeni 20-30 minuta.

Izvadite tikvice, ohladite ih i blendajte zajedno sa ostalim sastojcima.

smesu stavite u frižider.

Razvijte testo na nabrašnjenoj radnoj površini u pravougaonik debljine otprilike 2-3 mm i naseckajte ga na trakice.

Trakice uvijte oko metalnih korneta, poređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje i namažite žumancem.

Kornete pecite u rerni na 180 stepeni otprilike 15 minuta.

Izvadite slane kornete i odmah ih oslobodite iz kalupa.

Nadevom napunite ohlađene slane kornete sa orasima.

Ukoliko vam se dopada ovaj recept, probajte i naše recepte za korpice sa slanim i slatkim nadevom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: