Način pripreme
Sipajte šećer u tepsiju i stavite na ringlu da se karamelizuje.
Čim potamni dodajte maslac. Postarajte se da karamel bude raspoređen po celom dnu posude. Breskve naseckajte na kriške i poređajte ih u obliku lepeze po karamelu tako što između njih ređate borovnice.
U posudi umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. U mlazu sipajte ulje.
Bez zaustavljanja miskera, dodajte kiselo mleko, prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilu.
Rasporedite smesu za kolač ravnomerno po voću.
Kolač sa breskvama pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 40 minuta.
Gotov voćni kolač okrenite na tanjir ili poslužavnik.
Probajte obrnuti kolač sa breskvama - prosto je raskošan!
Ako imaš više breskvi pri ruci, probaj i druge naše kolače sa breskvama ili ove deserte sa breskvama.