Način pripreme
U posudi sa debelim dnom karamelizujte 150 g šećera sa kašičicom limuna.
Sipajte gotov karamel na dno tepsije prečnika 22-24 cm. (da nije otkopčavajuće dno). Po njemu poređajte kolutove ananasa zabadajući po jednu trešnjicu u sredinu svakog.
Uključite rernu da se zagreje do 180 stepeni.
Umutite jaja sa ostalih 100 g šećera i sa vanilinim šećerom.
Dodajte sok od ananasa, liker i ulje uz neprestano mešanje.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo u smesu i mešajte glatkim pokretim u krug dok se ne apsorbuju.
Testo za voćni kolač sipajte na karamel i voće.
Kolač od ananasa pecite 30 minuta.
Okrenite kolač na poslužavnik dok je još topao.
Okrenuti kolač sa ananasom ostavite da se ohladi i servirajte.