Način pripreme
Recept za Čizkejk sa tečnom čokoladom i kikiriki puterom je za tepsiju 12x5:
Keks za desert se sitno izmrvi i u njega se dodaje istopljeni maslac. Izmeša se, raširi se u tepsiji sa pokretnim dnom. Stavlja se u frižider na minimum 20 minuta da se stegne. Krem sir i šećer se mute mikserom i u njih se dodaje pavlaka.
Ponovo se muti mikserom i dobijena smesa se deli na 2 dela. Želatin se deli na dva jednaka dela i zaliva se sa malo hladne vode, toliko da pokrije. U jednu smesu od krema se dodaje tečna čokolada i dobro se promeša.
Jedan deo nabubrelog želatina se kratko zagreva u mikrotalasnoj (otprilike 20 sekundi da se istopi) i dodaje se u čokoladnu smesu.
Meša se i sipa sa na koru od keksa. Stavlja se u frižider na 30 minuta. U drugi deo krema se dodaje kikiriki puter i drugi deo želatina, ponovo se stavlja u mikrotalasnu. Izmeša se i sipa na čokoladnu smesu.
Ceo čokoladni čizkejk odstoji u frižideru 6 sati.
Ako ti se recept dopada, probaj i druge naše predloge za čizkejk sa krem sirom ili ukusni čizkejk sa želatinom.