Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Posna pita od gotovih kora sa prosom i povrćem

Posna pita od gotovih kora sa prosom i povrćem

IrenaIrena
Početnik
16929631
Posna pita od gotovih kora sa prosom i povrćem7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
30
"Recept za vegane, vegetarijance, ali i za one koji to nisu. Probajte, pa rodelite utiske sa nama."

Potrebni sastojci

  • gotove kore za pitu - 500 g
  • crni luk - 1 veća glavica
  • šargarepe - 2 - 3 kom.
  • pasulj iz konzerve - 200 g
  • kukuruz šećerac - 200 g, zamrznuti
  • crvena paprika - 2 kom.
  • zelena boranija - 200 g
  • tikvica - 1 kom.
  • proso - 200 g
  • ulje - prema potrebi
  • kisela voda - prema potrebi
  • začin - po ukusu
  • začinsko bilje - po želji i ukusu (bosiljak, origano i slično)
* merne jedinice

Način pripreme

Proso oprati kroz nekoliko voda, pa ga ostaviti potopljenog nekoliko sati ili preko noći. Ocediti, sipati sveži vodu i staviti da se kuva. Začiniti prema ukusu i nakon što provri kuvati 15-20 minuta dok proso ne nabubri. Količina vode prilikom kuvanja treba da bude tri puta veća od količine prosa.

Crni luk oljuštiti, iseći sitno na kockice i propržiti na ulju. Po potrebi dosipati po malo vode. Zatim postepeno dodavati povrće.

Šargarepu oljuštiti, iseći i staviti na luk da se dinsta. Papriku iseći na trakice i dodati u šerpu. Zatim umešati boraniju, pasulj i tikvice isečene na kockice. Na kraju dodati i zamrznuti kukuruz šećerac.

Začiniti prema ukusu i po želji dodati origano, bosiljak ili neki sličan začin. Dosipati vodu i dinstati dok povrće ne omekša, a zatim ga pomešati sa prosom. Na ovaj način se priprema fil za punjenje pite sa povrćem i prosom.

Kore podeliti na četiri dela, tako da se svaka pita priprema od po 3-4 kore. Pomešati jednake količine ulja i kisele vode u čaši. Kore premazivati ovom mešavinom i ređati jednu preko druge. Na poslednju koru naneti četvrtinu fila od povrća i prosa, pa umotati u rolat.

Istim postupkom pripremiti još tri rolata. Prebaciti ih u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje i premazati mešavinom ulja i kisele vode.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok pita ne porumeni. Pečenu pitu prekriti mokrom krpom, pa kada se malo prohladi i omekša, iseći i poslužiti.

Prijatno u moju posnu pitu od gotovih kora sa prosom i povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: