Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom uz pomoć miksera ili žice. Dodajemo ulje, kiselo mleko pomešano sa sodom. Na kraju dodajemo brašno. Dobro promešamo dok ne dobijemo glatku smesu. Odvajamo 4 supene kašike smese i u njoj pomešamo kakao.
U kalup za kuglof sipamo šećer, stavljamo na ringlu da se karamelizuje, dodajemo masalc i mešamo.
Oljuštimo jabuku i sečemo na tanke kriške, poređamo preko karamela.
Odozgo sipamo belu smesu, preko kašiciom šaramo braon smesom. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta - proveravamo čačkalicom za zube.
Vadimo i okrećemo na tanjir! Vaš kolač od jabuka je gotov.
Sa jabukama preporučujemo da probaš naš kolač od jabuka ili da pripremite odlično domaće jabukovo sirće bez konzervanasa i veštačkih boja.