Način pripreme
Odlični đuvečići o kojima samo gladnici sanjaju.
Praziluk očistite od spoljašnjih listova i sitno iseckajte.
Svinjsko meso isecite na sitne komade. Šargarepu oljuštite i isecite na kockice.
U tiganju sa uljem propržite svinjso meso dok ne omekša i dok ne dobije zlatnu boju meso. Meso izvadite i rasporedite u đuvečarice.
U istoj masnoći dinstajte ispod poklopca iseckani praziluk i šargarepu. Nakon što se izdinsta pospite alevom paprikom i rasporedite u đuvečiće.
Topao bujon od povrća sipajte u đuvečiće. Posolite malo, pobiberite i sipajte kumin po ukusu i sve promešajte. Stavite u hladnu rernu i uljučite na 180 stepeni.
Nakon 15-20 minuta đuvečiće otvorite i u svakoj pravite gnezdo i razbijte posle po jedno jaje.
Đuvečiće sa svinjetinom vratite u rernu dok jaja ne pobele.
Prijatno!