Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Sirup»Sok od grožđa bez kuvanja

Sok od grožđa bez kuvanja

Fat BertaFat Berta
Džedaj
65017250
Sok od grožđa bez kuvanja
Fotografije: Rumi Kuskuschieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Mirisni i slatki sok od grožđa, koji će se dopasti čak i ljubiteljima njegove fermentisane verzije!"

Potrebni sastojci

  • grožđe - 3 kg
  • šećer - oko 1 kg
  • limunska kiselina - 1 pakovanje
  • aspirin - 2 tablete
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite 3 kg grožđa da dobijete samo zrna. Stavite u duboku posudu, sipajte 1 i 3/4 litara vode i izgnječite grožđe dobro.

Dobijenu kašu sipajte kroz duplo presavijenu gazu i ostavite sok da se ocedi preko noći.

Zatim izmerite oceđeni sok i dodajte oko 300 g šećera, kašiku limunske kiseline, 1 tabletu aspirina, usitnjenog u prah, na 1 litar soka.

Ostavite sirup da odstoji 6-7 sati, povremeno mešajući dok se šećer potpuno ne rastvori.

Nakon toga sok rasporedite u flaše i dobro ih zatvorite. Možete ih sterilisati za 10 minuta.

Pogledajte i kako se prekida fermentacija soka od grožđa, kako se pravi pekmez od grožđa i saznajte da li grožđe podiže ili snižava holesterol.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: