Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zapečena jela»Piletina sa krompirom, pavlakom i kiselim krastavčićima

Piletina sa krompirom, pavlakom i kiselim krastavčićima

ViktoriaViktoria
Početnik
16
Piletina sa krompirom, pavlakom i kiselim krastavčićima
Fotografije: Viktoria
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Neka svi ljubitelji kulinarskog klasika - piletine, pečuraka i pavlake glasaju sa pet zvezdica I ostali takođe"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 500 g
  • krompir - 5 - 6 komada
  • kiseli krastavci - 7 - 8 komada
  • pečurke - po ukusu
  • pavlaka - 500 ml
  • luk - 1 mala glavica
  • belo vino - 50 ml
  • so
  • biber
  • kačkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti, iseče na kolutove i skuva. Piletinu iseći na kockice.

Kiseli krastavci se iseku na kockice, pečurke i luk na kriške i dinstaju. Pavlaka i belo vino se pomešaju sa začinima. Prelijte ih preko piletine i povrća i ostavite da se malo kuva.

Stavite krompir na dno pleha i sipajte mešavinu sa piletinom preko toga.

Odozgo se narenda kačkavalj i peče se u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok kačkavalj ne porumeni.

Pogledajte i koji začini se stavljaju na pileće meso i šta još da skuvamo sa pilećim grudima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: