Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Piletina sa pavlakom i kiselim krastavčićima

Piletina sa pavlakom i kiselim krastavčićima

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Piletina sa pavlakom i kiselim krastavčićima
Fotografije: Emilia Ivanova
1 / 4
29/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Čarobna kombinacija koju serviramo sa omiljenom zelenom salatom i dobro ohlađenim belim vinom"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g, grudi
  • pavlaka - 250 ml, tečna za kuvanje
  • kiseli krastavčići - 300 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Ocedite kisele krastavčiće i isecite na sitne kocke. Pileće grudi očistite od masnoća i isecite na parčiće.

Stavite maslinovo ulje u duboki tiganj, zagrejte, stavite pileće komade i zapržite nekoliko minuta dok ne postanu zlatasti. Začinite solju i biberom.

Čim se meso zaprži sipajte tečnu pavlaku, promešajte, začinite prstohvatom kurkume i oraščićem.

Dodajte u sos sa mesom i kisele krastavčiće, promešajte i kuvajte dok se sos ne zgusne.

Servirajte sa garnirungom od krompira, pirinča ili zelene salate.

Piletina sa pavlakom i kiselim krastavčićima je sjana đakonija!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: