Način pripreme
Evo jedna ideja šta da napravite od preostalog milibrota od Uskrsa.
Stavljamo 700 ml vode na vatru da provri u šerpi. Dodajemo šećer da zasladimo. U 100 ml vode u posebnu posudu ili čašu stavljamo vodu i u njoj rastvaramo 1 kesicu skroba od maline, dobro mešamo kašikom da se rastvori i postane tečno kao konsistencija bez grudvica.
Kad voda provri, lagano i neprestano mešamo drvenom kašikom i sipamo skrob.
Kad se zgusne skidamo krem sa vatre. Uzimamo milibrot i sečemo na kriške. U pleh na dno stavljamo od krema sa skrobom i promešamo.
Ređamo kriške milibrota jednu do druge, posle domaće slatko od šljiva i tako ređamo dok ne potrošimo sastojke, završavamo kremom odozgo. Sameljemo orahe na mašinici za mlevenje. Posle posipamo mlevenim orasima milibrot tortu. Ostavljamo da se stegne 2 sata i sečemo na komade. Jedemo uz sok.
Torta od starog milibrota i skroba - ekonomična i brza torta.
Pogledajte takođe kako da napravite bombone od starog milibrota ili omiljenu mlečnu pitu sa milibrotom.