Način pripreme
/undefined Isečemo milibrot na kriške i pripremamo krem, u posudu sipamo deo kuvanoh i ohlađenog mleka.
U posudu sipamo puding od vanile i kukuruzni skrob, promešamo kašikom i ostavljamo da se rastvori.
Preostalo mleko sipamo u šeerpu i stavljamo da se ugreje na vatru.
Nakon što se mleko ugreje stavljamo šećer, promešamo i dodajemo puding i skrob. Mešamo neprestano dok se krem ne zgusne i dodajemo vanilu.
Koristimo kalup sa ivicama koje se skidaju, na dno stavljamo krem, nakon toga ređamo milibrot, pritiskamo dobro i odozgo krem i tako još jedan red, na kraju pokrivamo kremom.
Ostavljamo u frižideru 1 sat i na kraju skidamo obruč, ukrašavamo rendanom čokoladom, čokoladnim jajetom (po želji) i slatko odozgo.
Probajte i naš krem karamel sa milibrotom ili druge ideje sa starim milibrotom.