Način pripreme
Krompir operemo i sečemo na kockice, nakon toga kuvamo dok ne bude polugotovo.
U posebnoj posudi i pržimo 1 kašičicu masalca sa pola kockice bujona, šunku, a nakon toga dodajemo prethodno isečene pečurke na kockcie i kisele krastavčiće.
Nakon toga u pleh stavljamo krompir, kao i šunku, krastavce i pečurke.
U posebnoj posudi na vatru stavljamo tečnu pavčaku, zajedno sa 1 kašičicom maslaca i preostalom polovinom bujona od pečuraka oko 3-4 minuta, koliko da se ugreje.
Sa pavlakom prelijte preostale sastojke i pecite u rerni oko 20 minuta dok ne bude gotovo zapečeno jelo sa krompirom.
Kad bude gotovo posipamo zapečeno jelo sa krompirom, pečurkama i šunkom rendanim kačkavaljem i pečemo dok ne dobijemo zlatnu koricu.
Pogledajte još apetitnih ideja za zapečeno jelo sa pečurkama i otkrijte tajne pravog gratina, koji se pravi od specijalne vrste krompira.