Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Kaša»Prolećna ovsena kaša sa zeljem i rukolom

Prolećna ovsena kaša sa zeljem i rukolom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4731395k
Prolećna ovsena kaša sa zeljem i rukolom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Proleće dolazi, ne kada cvetaju visibabe, već kada je na trpezi često prisutna ovsena kaša sa zeljem i rukolom"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 1 šoljica
  • voda - 2 i 1/2 šoljice
  • zelje - 10 listova
  • rukola - 1 šaka listova
  • pšenične mekinje - 2 - 3 kašike
  • himalajska so - 2/3 kašičice, fina, po ukusu
  • šarlan - 1/2 kašike
  • korijander - 1 prstohvat, mleven
  • brašno od koprive - 1 kašika, ravna
  • biber - 2 prstohvata, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

U ključalu tačnu proporciju vode sipamo himalajsku so, šarlan i zob.

Posle 5 minuta sipajte sitno iseckano zelje i rukolu!

Uz povremeno mešanje, kuvajte još 5 minuta i počnite da začinite preostalim sastojcima: mlevenim korijanderom, brašnom od koprive, biberom i pšeničnim mekinjama.

Promešajte i ostavite da se kuva još malo - dok ne bude spremno! Gotovo!

Vrlo jednostavna brza kaša sa prolećnim biljkama zeljem i rukolom u kombinaciji sa zdravim i dijetalnim ovsenim pahuljicama!

Uz ovsene pahuljice, preporučujemo da probate naše druge predloge za ovsenu kašu, ovsene palačinke ili ove ukusne ovsene gurabije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: