Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Puding»Lagani desert sa milibrotom, jagodama i pudingom od pirinča

Lagani desert sa milibrotom, jagodama i pudingom od pirinča

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301533k
Lagani desert sa milibrotom, jagodama i pudingom od pirinča
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Ako ovo nije akrobatski desert, ne znamo koji bi bio"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • griz - 150 g
  • smeđi šećer - 6 - 7 supenih kašika
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • so - prstohvat
  • maslac - 1 supena kašika
  • milibrot - 3 - 4 kriške, stari isečen na kockice
  • jagode
  • matičnjak - listići
  • čokoladni ganaš - za ukrašavanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo milibrot na kockice i rasporedimo po dnu čaše.

Pripremamo krem tako što ugrejemo mleko na tihoj vatri, ne treba da provri.

Zasladimo sa šećerom i začinimo prstohvatom soli.

Posipamo pirinčanim grizom i kuvamo dok se ne zgusne. Dodajemo vanilu. Na kraju dodajemo kockicu maslaca i promešamo dok se ne rastopi.

U milibrot kockice dodajemo jednu-dve isečene polovine jagoda.

Prelivamo pudingom i ukrašavamo čokoladnom jagodom i strukovima matičnjaka

Jagode sa kojima ćemo ukrasiti desert potopimo u ohlađeni ganaš i stavljamo u zamrzivač da se stegnu.

Ako želite da završite dekoraciju sa finesom, operite i osušite list jagode.

Potopite četku za crtanje u čokoladni ganaš i ravnomerno nanesite pokretima na poleđinu lista.

Stavite listove u zamrzivač. Nakon što se čokolada stegne, ponovite još jednom.

Izvadite list iz zamrzivača i pažljivo odvojite od ganaša.

Stavite ga do jagode i dodajte struk matičnjaka.

Savet: Možete pojačati ukus sa slatkom od šumskih jagoda. Ako dodate kašičicu, korigujte slatkoću sa šećerom po želji.

Ako imate milibrot pri ruci obavezno probajte recepte za krem karamel sa milibrotom ili ove ukusne đakonije sa starim milibrotom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: