Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Peljmeni»Jedinstveni peljmeni u đuvečari

Jedinstveni peljmeni u đuvečari

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6101502k
Jedinstveni peljmeni u đuvečari
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Odlični su, ukusni i apetitni, miris koji se širi kada ih izvadite iz rerne će vas očarati i ogladnećete."

Potrebni sastojci

  • kisela pavlaka - 40 0g
  • biber - 1/2 veze
  • peršun - 1/2 veze
  • kačkavalj - 50 g za nadev
  • ulje - 1 supena kašika
  • beli luk - 1 čen
  • luk - 2 glavice crni
  • pečurke - 250 g
  • so
  • biber - po ukusu
  • maslac - 2 kašičice
  • peljmeni - 600 g ili po 200 g u đuvečaru
  • kačkavalj - 150 g za posipanje 50 g po porciji
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite luk i beli luk sitno.

U tiganj stavite ulje i ugrejte na vatri. Stavite u njega beli luk i luk i pržite dok ne omekša nekoliko minuta.

Pečurke iecite i dodajte u tiganj.

Pržite dok pečurke ne omekšaju i ne dobiju zlatnu boju.

Začinite solju i biberom po ukusu.

U posudu stavite kiselu pavlaku, biber, sitno iseckan peršun i 50 g rendanog kačkavalja.

Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Namažite đuvečare sa malo maslaca.

Na dno stavite kašičicu-dve od smese od pavlake, nakon toga oko 200 g peljmena.

Preko i između njih stavite od smese sa lukom i pečurkama i pokrijte kašičicom smese od pavlake.

Nakraju završite rendanim kačkavaljem.

Tako uradite sa svim đuvečarama, trudite se da imate dovoljno peljmena i nadeva za sve.

Poklopite.

Stavite u rernu i pecite na 180 stepeni oko 50 minuta.

Izvadite iz rerne i servirajte tople, jedinstvene peljmene u đuvečari.

Neka vam je ukusno!

Ukusni trenuci: Peljmeni su uši od testa sa različitim nadevom koji može biti od povrća ili mesa, najčešće se pune piletinom ili povrćem. Stavljaju se u vrelu vodu nekoliko minuta i obično serviraju sa sosom od kisele pavlake ili proprženog maslaca sa začinima.

Koristim gotove peljmenem ne zato što ne mogu da napravim sama, nego što štedim vreme koje je meni važno. U ovom slučaju sam koristila zamrznute peljmene sa nadevom od piletine, nisam ih odmrzavala niti kuvala prethodno, za ovaj recept to nije potrebno. Stavljam ih zamrznute, bez problema se skuvaju u đuvečari, što mi takođe štedi vreme.

Ovo nije vrsta jela koje izgleda lepo, ali je ukus neverovatan! Odlični su, ukusni i apetitni, miris koji se širi kada ih izvadite iz rerne će vas očarati i ogladnećete.

Od srca preporučujem.

Pogledajte još super ukusne predloge sa kuvane piroge i ukusne đuvečiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: