Ruski peljmeni

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
688
371
Ruski peljmeni
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
27/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema90 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno120 min.
Porcije3
"Klasičan predlog iz ruske kuhinje, koji ćete zavoleti na prvi zalogaj"

Potrebni sastojci

  • za peljmene
  • brašno - 200 g
  • so - 1/4 kašičica
  • sveže mleko - 50 ml
  • kiselo mleko - 50 ml
  • jaja - 1/2 komada
  • ulje - 1 kašičica
  • za nadev
  • teleće mleveno meso - 150 g
  • crni luk - 1 kašičica, fino iseckan
  • beli luk - 1/2 čena, fino iseckan
  • kisela pavlaka - 1 kašika
  • so - 1/3 kašičice
  • biber - po ukusu
  • lovorov list
  • so - 1 kašičica
  • voda - vrlo malo
  • kisela pavlaka - za posluženje
  • bujon - 400 ml, teleći
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i so i u sredini napravite udubljenje. Posebno umutite jaje, kiselo i sveže mleko i ulje. Sipajte tečnu smesu u udubljenje i umesite meko testo. Ostavite testo da odmori 30 minuta, pokriveno folijom.

Naseckajte luk i beli luk na sitno. Promešajte ih sa mlevenim mesom i dodajte pavlaku. Začinite biberom, posolite i promešajte dobro.

Kada je testo gotovo, razvucite ga na brašnom posutoj radnoj površini. Okruglim kalupom ili čašom secite krugove od testa.

U sredinu kruga stavite malo od nadeva i vlažnim prstom prođite ivicom kruga. Presavijte ga na pola u oblik polumeseca. Dobro zalepite krajeve, uhvatite oba kraja polumeseca i zalepite ih jedan za drugi.

U šerpu sipajte vodu i u nju stavite lovorov list i so da se kuvaju. U kipuću vodu spuštajte po 6-7 peljmena i ostavite ih da se kuvaju oko 6 minuta ili dok ne isplivaju na površinu.

Dok su peljmeni vrući, poslužite ih u kupici ili čaši sa vrućim bujonom i malo kisele pavlake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: