Način pripreme
Zamesite testo od brašna, ulja i vode. Dodajte brašno ako je potrebno, da se dobije testo koje se ne lepi. Napravite loptu i uvijte u foliju. Ostavite ga na 30 minuta.
U međuvremenu isecite kupus na tanke tračice. Izgnječite rukama.
Uvijte ga u ubrus i izgnječite. U posui pomešajte kupus, mleveno meso, soja sos, luk i beli luk, sitno iseckan. Lepo promešajte.
Razvijete testo na fitilj i isecite na jednake delove. Razvijte svaki deo testa u krug.
Stavite nadev u po sredini i zalepite dva suprotna kraja tako da se dobije polumesec.
Prilikom lepljenja dva kraja, uzmite i naborajte stranu testa ka vama i zalepite na poleđinu. Cilj je da jedna strana testa bude naborana. Napravite sve delove testa po navedenom načinu.
Ugrejte ulje u dubokom tiganju na jakoj temperaturi. Poređajte kineske peljmene i pržite sa jedne strane dok ne dobiju zlatnu boju.
Kad postanu zlatni, sipajte bujon u tiganj i poklopite da se kuva na pari bujona.
Kuvajte oko 10-15 minuta ili dok bujon iz tiganja ne ispari. Peljmene servirajte tople, posute iseckanim mladim lukom i soja sosom.