Način pripreme
Sipajte 100 ml svežeg mleka u posudu, a drugo odvojte za sada. Dodajte skrob i žumanca i mutite metalnom žicom za mućenje.
Odvojeno mleko stavite u šerpu i zagrejte šećer da se istopi. Čim provri, sklonite ga sa vatre. Dodajte u smesu sa žumancima i ponovo stavite na ringlu na deset minuta.
Nakon što vreme prođe, sklonite sa ringle i sipaje vanilu i maskarpone. Izmešajte ukusni mlečni krem.
Sipajte borovnice, šećer i vodu u kaserolu na ringlu, čim provri, izgnječite voće. Smanjite vatru i kuvajte dok se domaće slatko od borovnica ne zusti i skinite sa ringle.
Uzmite po 1 supenu kašiku slatkog i stavite u pripremljene posudice sa kremom. Pazite da se ne pomešaju.
Uživajte u sjajnom Kremu Maskarpone sa borovnicama!
Komentari