Način pripreme
Ugrejte rernu na 200 stepeni.
U odgovarajućoj posudi istopite maslac i dodajte mleko. Sipajte smesu u posudu i dodajte sitni sir. Umešajte kvasac u smesu.
Dodajte ostale proizvode. Dobro umesite testo. Pokrijte posudu platnenom krpom i ostavite da se testo diže u toploj prostoriji oko 30 minuta.
Zatim stavite testo na dasku za sečenje i formirajte 24 lopte. Ređajte ih na ravan pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite ih da narastu oko 20 minuta.
Kiflice sa sitnim sirom blago pritisnite i stavite da se peku na srednji nivo rerne oko 10 minuta.
Izvadite ih i pustite da se kiflice ohlade. Tada su spremne za jelo.
Ako vam se sviđa recept, pogledajte kako da napravite ukusne domaće dobrudžanke, milibrot kiflice ili saznajte zbog čega je koristan sitan sir.