Način pripreme
Priprema krema:
U maloj posudici umutite jaja sa šećerom, brašnom i vanilom dok se ne dobije homogenizovana smesa.
U šerpi zagrejte mleko na srednjoj temperaturi dok ne počnbe lagano da kipi.
Polako sipajte smesu od jaja u mleko uz neprestano mešanje da se ne bi stvorile grudvice. Dodajte i prstohvat soli.
Mlečni krem kuvajte na srednje tihoj vatri nastavljajući sa mešanjem dok se ne zgusti (otprilike 5-7 minuta).
Skinite sa vatre i ostavite krem da se ohladi, tako što pokrijete njegovu površinu streč folijom da se ne uhvati korica.
Operite i naseckajte jagode na polovinice ili na male komadiće.
Pospite ih šećerom u prahu i ostavite ih na 10-15 minuta da puste sok.
Rasporedite beli krem u čašice ili posudice.
Odozgo stavite komadiće jagoda za ukras i zalijte sa melo odvojenog soka od jagoda.
Po želji u krem od jagoda možete dodati i malo pavlake ili listiće mente za svežinu.
Krem sa jagodama i pavlakom je sjajan kako za desert, tako i za poslepodnevno grickanje!
Pogledajte još kako da napravite jagode sa čokoladom i saznajte šta sadrže jagodice, da biste ih češće jeli.