Ekleri sa pavlakom i jagodama

26/06/2017
"Ako smo vas naterali da večeras pripremite domaće eklere, znači naša misija je ispunjena "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano125
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • so - prstohvat
  • masalc - 50 g
  • jaja - 3 komada
  • vanila - 1 komad, kesica
  • tečna pavlaka - 400 ml, slatka
  • te;na ;okolada - 100 - 150 g za ukras
  • maslac - 10 - 20 g
  • jagode
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo testo tako što stavljamo sveže mleko sa prstohvatom soli da provri. U njega dodajemo odjednom brašno i mešamo drvenom kašikom, dok se testo ne skupi u loptu.

Tako dobijeno kuvano testo ostavljamo da se ohladi. Kad bude gotovo, dodajemo jedno po jedno umućeno žumance od tri jajeta i mešamo dok ih testo ne upije.

Sipamo testo u špric i u pleh perko papira za pečenje pravimo eklere. Treba da budu razmaknuti, da se ne zalepe za vreme pečenja. Stavljamo da se peku u ugrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne dobiju zlatnu boju. Gotovi ekleri se ohlade.

Za to vreme umutimo tečnu slatku pavlaku. Eurokrem pomešamo sa 10-20 g kravljeg maslaca i rastopimona pari ili u mikrotalasnoj.

Ohlađene eklere punimo smesom. Odozgo prelivamo rastopljenim eurokremom i ukrasimo sa malo šlaga. Stavljmo jagodu na šlag.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti