Način pripreme
Za krem pomešajte šećer i skrob, dodajte sok od limuna (procedite ga kroz cediljku), promešajte i sipajte smesu u šerpu sa debelim dnom.
Stavite šerpu na šporet i stalno mešajte dok se smesa ne zgusne.
Prebacite smesu u posudu, prekrijte je folijom i ostavite da se potpuno ohladi.
Dodajte krem sir u smesu sa limunom i umutite mikserom.
U delovima dodajte umućenu pavlaku, mutite dok se ne dobije homogeni krem i stavite ga u frižider.
Umutite jaja sa šećerom dok ne pobeli i u delovima dodajte prosejano brašno.
Testo za patišpanj sipajte u pleh obložen papirom za pečenje, poravnajte ga i pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 10 minuta.
Gotovu koru okrenite na čist papir za pečenje i uklonite stari papir.
Uvijte koru u rolat zajedno sa papirom i ostavite da se ohladi.
Ohlađenu koru premažite slatkim kremom i ponovo umotajte u rolat.
Rolat od patišpanja sa slatkim kremom stavite u frižider na 8 sati.
Pogledajte još pravila za pravljenje patišpanja i kako da uvijete rolat od patišpanja?