Način pripreme
Ovaj rolat sa bananama i pavlakom iziskuje više posla u kuhinji, ali krajnji rezultat je toga vredan.
Za pastu za dekorisanje:
Na papiru za pečenje olovkom nacrtajte motive po želji.
Istopite kravlji maslac. Belance umutite u penu i u njega dodajte istopljeni maslac, šećer u prahu. brašno i kakao. Umutite i stavite u špricu za kolače. Okrenite papir i pastom po njemu crtajte motive. Stavite u fižider kako bi crtež mogao da se stegne.
Za koru:
Jaja umutite zajedno sa šećerom u penu. Brašno prosejte i dodajte u jaja. Pažljivo promešajte špatulom da ne bi spao obim.
Papir na kome su nacrtani motivi stavite u tepsiju veličine 30/35 centimetara.
Smesu sipajte na nacrtane motive i zagladite.
Koru od patišpanja pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-15 minuta.
Kada se ohladi kora za naš domaći patišpanj rolat, sklonite papir. Isecite na dva dela, tako da jedan deo bude veći od drugog ili tačnije, da bude veličine kalupa. Veći deo stavite na dno okruglog kalupa za kolač. Manji deo stavite kao poklopac slatkog rolata.
Za krem:
Ugrejte tečnu pavlaku. Prelijte čokoladom, promešajte i ohladite.
Maskarpone pomešajte sa kiselom pavlakom i šećerom u prahu. Mešajte metalnom žicom za mućenje. Dodajte ganaš i krem i mešajte dok ne postane homogeno.
Polovinu krema stavite u kalup. Na njega stavite banane i prekrijte ostalim kremom. Stavite koru koja služi kao poklopac patišpanj rolata sa maskarpone sirom.
Rolat sa maskarpone sirom ostavite u frižideru na nekoliko sati, a nakon toga okrenite na poslužavnik.
Neka vam je slatko!