Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki Rolat»Rolat od patišpanja sa ratlukom

Rolat od patišpanja sa ratlukom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k125
Rolat od patišpanja sa ratlukom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
16/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Neverovatan rolat od patišpanja sa ratlukom koji se topi u ustima"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 200 g
  • brašno - 180 g
  • ulje - 30 ml
  • vanila - 1 komad
  • ratluk - 300 g
  • orasi - 150 g
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Ratluk se iseče na komade i stavlja se da provri na vodenoj pari. Dodaje se 150 ml vode i istopi se.

Kada se istopi, dodaju se orasi, krupno iseckani.

Umute se jaja sa šećerom u penu.

U brašno se stavlja vanila, nako čega se brašno proseje i dodaje se u jaja i šećer uz neprestano mešanje.

Polako se dodaje i ulje.

Gotovo patišpanj testo se sipa u tepsiju sa rupama na papir za pečenje.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 20 minuta.

Kada se ispeče, vadi se iz rerne, prekriva se krpom i okreće se na krpu.

Papir se pažljivo uklanja.

Pripremljena patišpanj kora se premazuje ratlukom i orasima.

Slatki rolat se uvija pomoću krpe.

Rolat od patišpanja sa ratlukom se posipa šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: