Način pripreme
Priprema piletine:
Pospite pileće grudi solju i biberom. Zagrejte malo ulja u tiganju na srednjoj vatri i propržite piletinu sa obe strane do zlatne boje i dok ne budu skoro gotove. Izvadite meso iz tiganja i ostavite ga sa strane.
Kuvanje povrća:
Po potrebi dodajte malo ulja u isti tiganj i propržite luk dok ne omekša. Dodajte šargarepu, biber i pečurke i kuvajte nekoliko minuta dok ne počnu da omekšaju.
Dodajte ostale sastojke:
Povrću dodati beli luk i kisele krastavce. Promešajte i kuvajte još nekoliko minuta.
Vraćanje piletine u tiganj:
Vratite pržene pileće grudi u tiganj. Preko svega pospite piskavicu i dobro izmešajte da se začini i povrće pomešaju sa piletinom. Kuvajte još 5-10 minuta na laganoj vatri dok se piletina potpuno ne skuva i dok se svi ukusi ne izmešaju.
Serviranje:
Pileće grudi u tiganju sa povrćem služe se tople, a možete ih kombinovati sa pirinčem, sotiranim krompirom ili klasičnom šopskom salatom.