Način pripreme
Zagrejte maslinovo ulje u velikom dubokom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte sitno seckani luk i kuvajte dok ne omekša.
Dodajte šargarepu, beli luk i crvenu papriku.
Kuvajte oko 5 minuta ili dok povrće ne omekša.
Dodajte pirinač i nastavite da kuvate, mešajući, još 2 minuta.
U drugoj posudi zagrejte bujon od povrća.
Rastvorite šafran u kašičici ili dve bujona, a zatim sav bujon dodajte pirinču i povrću.
Smanjite vatru i ostavite da se pirinač u tiganju kuva poklopljen dok ne upije tečnost i ne bude mekan i ukusan (oko 15-20 minuta).
Začinite solju po ukusu, alevom paprikom i prstohvatom sušenog origana.
Poslužite dok je pirinač sa povrćem i šafranom topao.
Uživajte u ukusnom pirinču sa povrćem i šafranom!