Način pripreme
U šerpi zagrejte da se maslac istopi na srednje visokoj temperaturi. Dodajte sitno iseckan beli luk i dinstajte dok ne omekša.
Pečurke isecite na tanke kriške i dodajte i njih.
Kuvamo ih dok im tečnost ne ispari i ne postanu zlatne. Dodajte malo vode i unutra izmrvite bujon od pečuraka.
Pustite da se pečurke i beli luk kuvaju još nekoliko minuta, pa ih sklonite sa vatre. Pileće grudi posolite i pobiberite i lagano ispecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Zatim izvadimo pečeno meso, isečemo na komade srednje veličine i dodamo pakovanje pavlake rastvorene u malo vode.
Dodajte im mešavinu pečuraka i belog luka, pa dodajte topljeni sir.
Vratite pileće grudi u rernu i pecite oko 25-30 minuta ili dok se pileće grudi ne ispeku i dok sir ne porumeni.
Pileće grudi sa topljenim sirom, pavlakom i pečurkama, serviramo ukrašene sitno seckanom mirođijom po želji.
Prijatno!