Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Kinoa sa spanaćem i sremušem

Kinoa sa spanaćem i sremušem

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Kinoa sa spanaćem i sremušem
Fotografije: Velichka Shtarbanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Spanać i sremuš ste već kuvali, ali sada im dodajte i kinou, pa ćete videti da će biti još ukusnije"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 1 šolja
  • spanać - 250 g
  • sremuš - 7 - 8 listova
  • luk - mala glavica
  • mladi luk - 1 veza (4 - 5 strukova)
  • šargarepa - 1 komad
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • pečurke - 3 - 4 komada
  • morska so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Kinoa se potopi u vodu oko sat vremena i ispere.

Spanać se čisti od korena. Koristila sam mladi spanać i nisam morala da uklanjam drške. Operite spanać i ocedite od vode zajedno sa sremušem. Sremuš daje jelu laganu, delikatnu aromu belog luka.

U dubokom tiganju na ulju propržite sitno isečen luk, pečurke i šargarepu. Posolite lagano. Dodajte alevu papriku.

Dodajte seckani mladi luk, a odmah posle toga seckani spanać i sremuš. Čim zeleniš promeni boju, dodajte oceđenu kinou i šolju i po vrele vode. Stavite poklopac i kuvajte na umerenoj temperaturi najviše 15 minuta.

Posolite sa još malo soli i sklonite sa vatre.

Ja lično volim ovo jelo malo ohlađeno, ali to je stvar ukusa.

Poslužite samostalno ako želite da bude 100% posno. Uz gotovo jelo odlično ide mlečni sos ili katak sa pečenom paprikom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: