Način pripreme
Kinoa se potopi u vodu oko sat vremena i ispere.
Spanać se čisti od korena. Koristila sam mladi spanać i nisam morala da uklanjam drške. Operite spanać i ocedite od vode zajedno sa sremušem. Sremuš daje jelu laganu, delikatnu aromu belog luka.
U dubokom tiganju na ulju propržite sitno isečen luk, pečurke i šargarepu. Posolite lagano. Dodajte alevu papriku.
Dodajte seckani mladi luk, a odmah posle toga seckani spanać i sremuš. Čim zeleniš promeni boju, dodajte oceđenu kinou i šolju i po vrele vode. Stavite poklopac i kuvajte na umerenoj temperaturi najviše 15 minuta.
Posolite sa još malo soli i sklonite sa vatre.
Ja lično volim ovo jelo malo ohlađeno, ali to je stvar ukusa.
Poslužite samostalno ako želite da bude 100% posno. Uz gotovo jelo odlično ide mlečni sos ili katak sa pečenom paprikom.
Prijatno!