Način pripreme
Za pripremu prvog fila razmutiti šećer, brašno i kakao u malo mleka. Preostalo mleko staviti na šporet da provri, pa zakuvati navedenu smesu.
Mešati dok se fil ne zgusne, pa mu dodati čokoladu i ostaviti da se ohladi. U ohlađen fil dodati margarin za kolače i mikserom umutiti.
Prilikom pripreme drugog fila potrebno je pomešati šećer u prahu, griz i brašno, pa ih razmutiti u manjoj količini mleka.
Zakuvati navedenu smesu u preostalom mleku, pa kada se fil zgusne, prebaciti ga u činiju da se ohladi. U ohlađen fil umešati margarin i limunov sok. Iseckati žele bombone na kockice i pomešati ih sa filom.
Prekriti dno dublje tepsije folijom, pa rasporediti keks preko nje. Premazati filom sa bombonama, pa prekriti još jednim redom keksa. Zatim ravnomerno rasporediti čokoladni fil i završiti još jednim redom keksa.
Dobro ohladiti keks kolač, pa ga preručiti na tacnu. Otopiti čokoladu pomešanu sa uljem, pa pripremljenom glazurom premazati kolač.
Ostaviti kolač nekoliko sati da keks omekša, pa iseći na štanglice i poslužiti.
Prijatno uz moj keks kolač sa kakaom, limunom i žele bombonama!