Način pripreme
Isecite jagnjeće meso na velike komade. Na dno ekspres lonca poređajte komade mesa.
Sitno iseckajte mladi luk i dodajte mesu u loncu. Dodajte ulje, alevu papriku, biber i so po ukusu.
Promešajte i sipajte čašu vode. Zatvorimo lonac i ostavimo posudu na laganoj vatri 30 minuta nakon što lonac napravi zvuk.
Nakon isteka vremena, isključite vatru i ostavite lonac po strani dok ne prestane da ispušta zvuk. Morate se uveriti da nema više pritiska pre otvaranja.
Spanać očistite i sitno iseckajte. Nakon što otvorimo poklopac ekspres lonca, dodamo spanać i nanu i ostavimo na tihoj vatri uz povremeno mešanje.
U međuvremenu, na suvom tiganju propržite brašno dok malo ne potamni.
Dodajte malo hladne vode u brašno i mešajte dok ne postane glatko.
U jelo dodajte dobijenu kašu od spanaća. Dodamo i malo svežeg peršuna.
Po želji, jagnjetinu sa spanaćem u ekspres loncu servirajte sa kiselim mlekom.
Pogledajte i zašto jedemo jagnjetinu na Uskrs, kao i koje vino ide uz jagnjetinu.