Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Jela u đuvečari»Đuvečare sa svinjetinom i krompirom

Đuvečare sa svinjetinom i krompirom

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
175451k
Đuvečare sa svinjetinom i krompirom6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"U carstvu đuvečara, najpoštovanije su one sa mekim mesom i krompirom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 600 g
  • svinjetina - 1 kg
  • luk - 2 glavice
  • sok od paradajza - 200 g
  • sir - 200 g
  • jaja - 6 komada
  • čubar
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanom tiganju prodinstajte sitno seckani crni luk. Dodajte svinjetinu isečenu na male komade i propržite je. Dodajte začine - so, biber i čubar po ukusu.

Stavite malo soka od paradajza u đuvečare. Dodajte svinjetinu. Dodajte izmrvljeni sir. Oljuštite i isecite krompir.

Stavite malo od njega u svaku đuvečaru. Stavite da se peku u rernu zagrejanu na 200 stepeni.

Pet minuta pre nego što ih izvadite, u svaku đuvečaru slomite po jedno jaje.

Ostavite i jaje da se zapeče.

Đuvečare sa svinjetinom i krompirom poslužite tople.

Ako vam se dopadnu ove đuvečare, obavezno probajte i naše recepte za đuvečare sa kobasicama ili šopski sir u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: