Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Palamida sa povrćem iz Varne

Palamida sa povrćem iz Varne

LiudmilaLiudmila
Inovator
5482051k
Palamida sa povrćem iz Varne
Fotografije: Liudmila
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Recept za ukusnu palamidu iz Varne, koja je još ukusnija nego što izgleda."

Potrebni sastojci

  • palamida - 1 kg
  • luk - 3 komada
  • šargarepa - 3 komada
  • crvena paprika - 3 komada
  • beli luk - 3 čena
  • pečurke - 150 g
  • celer - 1 kašika, suvi
  • začin za ribu
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • limun - 1 komad
  • paradajz sos - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Palamida sa povrćem iz Varne - neverovatno ukusna riba.

Operite i očistite iznutrice ribe. Posolite iznutra i spolja i stavite kriške limuna u njen stomak.

Na ribi napravite rezove nakon što je stavite u pleh, u njih stavite čenove belog luka.

Povrće, grubo iseckano, raspoređuje se oko ribe zajedno sa sušenim začinima i celerom.

Paradajz sos pomešate sa malo vode i sve prelijete.

Pospite obilno maslinovim uljem, može i uljem. Pecite na 180 stepeni dok ne bude gotovo - oko 30 min.

Palamida sa povrćem se služi sa zelenom salatom i sokom od limuna.

Pogledajte još kako da napravite usoljenu palamidu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: