Način pripreme
File grgeča se podeli na 8 porcija, koje se posole, premažu maslinovim uljem, posipaju biberom i majčinom dušicom i uvaljaju u mrvice oraha.
Napravite testo od brašna, jaja, 1 kašike maslinovog ulja, 1 kašičice soli, bibera, majčine dušice i potrebnu količinu vode. Dobro promešati i podeliti na 8 loptica.
Svaka loptica se razvije u list debljine oko 3 mm. Premažite ga maslinovim uljem i njime umotajte odgovarajući deo filea, zajedno sa kriškom limuna i kriškama belog luka.
Paketi grgeča u testu se ređaju na papir za pečenje, premazuju se maslinovim uljem, posipaju čilijem i na svaki se stavlja po kriška luka začinjenog solju i sokom od limuna.
Stavite ribu u testu u rernu zagrejanu na 200 stepeni sa ventilatorom oko 30-35 minuta.
Isprobajte naše druge recepte za grgeča ili ukusni domaći ribnik.