Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Gurabije sa vinom i urmama

Gurabije sa vinom i urmama

LiudmilaLiudmila
Inovator
5492051k
Gurabije sa vinom i urmama
Fotografije: Liudmila
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
30
"Mekane, mirisne, neverovatne gurabije sa vinom i urmama! Probajte ove veganske gurabije sa vinom i urmama!"

Potrebni sastojci

  • urme - 250 g, bez koštica
  • orasi - 1/2 šolje mleveni
  • ulje - 1/2 šolje
  • vino - 2/3 šolje, belo ili roze
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 2 kašičice, ravne
  • esencija ruma
* merne jedinice

Način pripreme

Ove gurabije su izuzetno jednostavne za pripremu – sa malo sastojaka, skoro bez šećera i bogatog i intenzivnog ukusa i mirisa. Toplo ih preporučujem! I na kraju, ali ne i najmanje važno, one su veganske.

Oštrim nožem grubo isecite urme. Sameljite orahe i dodajte ih seckanim urmama u dublju posudu. Zatim ulje i vino, dodajemo i brašno, prosejano sa praškom za pecivo i esencijom ruma - odlično se slaže sa urmama, cimetom, karanfilićem, šta god volite za božićnu aromu.

Sve se meša kašikom dok se ne sjedini u lopticu, kao što je prikazano na slikama. Od dobijenog testa se rukama formiraju kuglice, lako se radi i ređamo ih u pleh sa papirom za pečenje, ali može i bez papira, ne lepe se za dno.

Pečemo na 180 stepeni do kraja, ne treba ih prepeći. Ali podnose ružičastu preplanulost jer u testu ima praška za pecivo i ne postaju tvrde ako se prepeku.

Gotove praznične kolače odmah uvaljamo u šećer u prahu, a unutar njega stavite jednu mahunu vanile.

Mekane, mirisne, neverovatne gurabije sa vinom i urmama!

Probajte!

Pogledajte još o tajni savršenog testa za gurabije, kao i o bakinim gurabijama sa sodom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: