Način pripreme
/undefined /undefined Praznične mini bljine sa musom od lososa za one trenutke, kada želite da pripremite nešto drugačije, impresivno i veoma ukusno za prazničnu trpezu.
Prvo pripremite mus od lososa tako da ima vremena da se stegne.
Hidratirajte listove želatina u hladnoj vodi nekoliko minuta dok ne nabubre.
Dok se hidriraju, zagrejte pavlaku sa maslacem, ribljim bujonom, solju i biberom.
Kada se maslac istopi, ohladite smesu na 80 stepeni i dodajte komadiće lososa i želatin. Prebacite u blender i pasirajte, dok se ne dobije glatka i vazdušasta smesa.
Podelite u male kalupe za mafine prekrivene prozirnom folijom. Da bi se folija zalepila, gnezda prethodno premažem maslacem.
Ostavite u frižideru 4 sata ili do sledećeg dana.
Vreme je da pripremite jednostavnu verziju bljina. Mogu se napraviti i pre serviranja, ali nema problema ako su gotove dan ranije, jer se ionako služe hladne.
Da biste to uradili, umutite jaja sa šećerom i solju. Sipajte mleko, a zatim u delovima sipajte brašno sa praškom za pecivo, mutite žicom do homogene smese.
Stavite testo za palačinke oko 30 minuta u frižider, a zatim ga prebacite u kuhinjsku flašicu sa mlaznicom ili bokal da biste smesu lakše sipali u tiganj.
Ugrejte blago nauljeni tiganj na srednjoj do jakoj vatri (ali ne na najjačoj, da ne izgore).
Sipajte od smese, pazeći da bljine budu iste veličine i da budu manje-više prečnika kalupa za mus, tako da se uklope.
Pecite na jednoj strani dok se ne pojave mehurići, a zatim okrenite svaku bljinu i pecite na drugoj strani dok ne porumeni.
Izvadite u posudu sa poklopcem da ostanu mekane.
Ovako pripremljene mini bljine ostavite da se ohlade dok se ne sastavi ovo raskošno praznično predjelo.
Nakon što se mus stegne, možete nastaviti dalje.
Mini bljine poređajte u lepe tanjire, na svaku stavite po jedan kalup musa, pažljivo skidajući foliju. Dobićete stilne zalogaje.
Za kraj dodajte punu kašiku crnog kavijara i komadić čeri paradajza.
Prijatno i srećni praznici!
Pogledajte još ideja za praznična jela.